As Our Love Advance

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Freeze Right There!

Lightless till it comes

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, January 14, 2011

Monopoli Beast (taken from KOSMO!)

Monopoli Beast
BUAT julung-julung kalinya tiga penyanyi dari Korea yang bernaung di bawah syarikat rakaman Play Cube Inc. iaitu Beast, 4Minute dan G.Na berdiri di atas satu pentas untuk menghiburkan peminat di Malaysia dalam sebuah konsert Digi Live K-pop 2010.
Apa yang pasti, lebih 3,000 peminat yang memenuhi perut Stadium Negara Kuala Lumpur pada Khamis lalu, datang hanya untuk menyaksikan persembahan daripada kumpulan Beast.
Beast yang ditubuhkan pada Oktober 2009 itu terdiri daripada enam anak muda, yang diketuai oleh Yoon DuJun, Jang HyunSeung, Yong JunHyung, Yang YoSeop, Lee KiKwang dan Sohn DongWoon.
Mereka masih tergolong sebagai kumpulan baru, namun kejayaan yang diraih mereka mengatasi kumpulan pop Korea baru yang lain.
Pernah mengadakan konsert mini di Kuala Lumpur pada Jun tahun lalu, ketika itu keghairahan peminat terhadap mereka tidak seperti hari ini.
Selepas muncul dengan empat album mini Beast Is The B2ST (Oktober 2009), Shock Of The New Era (Mac 2010), Mastermind (Oktober 2010 dan Lights Go On Again (Disember 2010) populariti mereka semakin memuncak daripada tahun lalu.
Buktinya mereka baru sahaja selesai mengadakan konsert sulung mereka, Welcome To Beast Airline di Seoul, Korea dan berjaya menarik sehingga 8,000 orang penonton pada 12 Disember tahun lalu.
BEAST berikrar menjadikan Malaysia sebagai destinasi wajib dalam kalendar konsert mereka pada masa akan datang.


Menunaikan janji mereka kepada peminat di Malaysia, Beast hadir buat kali kedua dalam konsert Digi Live K-pop 2011 tanpa kehadiran seorang anggotanya, Lee KiKwang.
Menurut pihak penganjur, Lee KiKwang mempunyai perkara yang harus diselesaikan di Korea dan tidak dapat bersama anggota Beast yang lain untuk persembahan kali kedua mereka di Malaysia itu.
Terharu dengan sambutan yang diberikan oleh peminat mereka di Malaysia, anggota Beast yang ditemui pada majlis sidang media memberitahu mereka akan sentiasa menjadikan Malaysia sebagai salah satu destinasi wajib dalam kalendar konsert mereka.
"Kami mahu membuat peminat kagum dan menjadikan persembahan kali kedua ini lebih baik daripada tahun lalu. Tahun lalu lokasi konsert kami agak kecil, jadi tidak ramai peminat yang dapat hadir.
"Jadi, kali ini lokasinya lebih besar, harap ini bukan kali terakhir kami datang ke Malaysia kerana kami sukakan suasananya dan Menara Berkembar Petronas yang sungguh cantik," ujar YoSeop.
Walaupun masih baru, ujar DuJun, itu bukannya halangan buat mereka mempunyai impian menjadi salah sebuah kumpulan paling dikenali di Korea.

DONGWOON (kanan) dan DuJun bijak menarik perhatian pengunjung konsert.


"Saya akan secara senyap-senyap melakukan yang terbaik untuk menjadikan kumpulan kami dikenali sebagai kumpulan yang mewakili Korea. Mungkin impian itu akan mengambil masa untuk dicapai tetapi saya akan letakkan segala usaha untuk memastikan impian itu terlaksana.
"Selain menyanyi, saya juga akan bekerja keras dalam bidang lakonan supaya harapan peminat terhadap saya tidak akan pudar," ujar DuJun yang juga bertindak sebagai rapper dalam kumpulan Beast.
Dalam konsert yang bermula pada pukul 8.30 malam itu Beast menyanyikan enam buah lagu dalam masa 35 minit. Barisan lagunya, Special, Soom, Shock, Oasis, Beautiful dan You membuatkan peminat tidak dapat mengawal diri dek persembahan penuh bertenaga daripada Beast.
Peminat yang rata-ratanya gadis belasan tahun berketurunan Cina dan Melayu biarpun berkemungkinan tidak fasih berbahasa Korea, turut menyanyi bersama malah, mereka turut membawa sepanduk untuk menunjukkan sokongan mereka kepada Beast.
Februari ini Beast dijangka mengadakan konsert kedua mereka selama dua hari pada 18 dan 19 Februari di Stadium Gimnastik, Taman Olimpik di Seoul, Korea selepas permintaan yang tinggi daripada peminat.
Do you guys see that? now it is time for more pixxies of the boys n the gurlz!huuu~ miss them already! love them! wanna Hug them! wanna kiss them! wanna be with them! Beast! 4Minute! G.Na! Come back to Malaysia soon for your very own concert okaeyh!!! I'll be waiting!No comments:

Post a Comment

Thus, it is

imymemine (101) BEAST (83) Lyrics (60) KPOP (49) Lights Go On Again (7) A Pink (6) yoseob (5) BTOB (2) 17 (1) BTS fanfic (1) Fanfic (1) Wallpaper (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...